English

Voor Bloomin’Holland is een zeer uitgebreide business case ontwikkeld. Belangrijkste inkomsten zijn ticketing en daarnaast horeca- en shopinkomsten. De business case is op aanvraag beschikbaar.

Bij 400.000 bezoekers draait het park break-even met een cashflow van 4,1 miljoen euro. Een bezoekersaantal van 1.000.000/jaar is beslist niet ondenkbeeldig als we kijken naar de benchmark. Dit is ook bevestigd door Jos Vranken, directeur van het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC): “Dit wordt een serieuze hit en deze aantallen bezoekers lijken me zeer reëel.”

Volgens NBTC komt de buitenlandse toerist voor vier iconen naar Nederland:
1. Amsterdam
2. Bloemen & bollen
3. Molens / oude ambachten / kaas
4. Van Gogh

Iedere toerist vindt bloemen fantastisch. Daarmee heeft het themapark een zeer grote aantrekkingskracht. Ruim zestien miljoen buitenlandse toeristen bezoeken jaarlijks Nederland. Schiphol is een belangrijke transferluchthaven: 42% van de 64 miljoen passagiers is in transfer. Ruim 2,9 miljoen daarvan heeft een wachttijd van vier uur of langer op Schiphol.

Verder neemt het cruisetoerisme, zowel overzee als de riviercruises in en om Amsterdam, sterk toe. 1.000.000 Passagiers per jaar die zich allemaal een dag in de regio Amsterdam moeten vermaken en geïnteresseerd zijn in uitstapjes. Hierin gaat Bloomin’Holland voorzien.

Daarnaast komen er in de toekomst steeds meer toeristen vanuit Azië en Zuid-Afrika naar Europa. Gezien de te verwachten groei van het toerisme (19 miljoen in 2025, vooral in de regio Amsterdam), is er een groeiende behoefte aan leisure rond onze hoofdstad, omdat de binnenstad dichtslibt. Bloomin’Holland gaat hierin voorzien.

Aanvraag business case

De florissante business case is op aanvraag beschikbaar.

vraag 'm aan